• Caravan waterpas zetten

  Het waterpas zetten van de caravan is het begin van een comfortabele vakantie op de camping. In een paar stappen leggen we uit wat je wel en wat je vooral niet moet doen als je je caravan waterpas gaat zetten.

  Verkennen

  Op een heuvelachtig terrein is het goed om van te voren je plaatsje te bekijken. Wat is het meest vlakke plekje om de caravan neer te zetten? Kijk nauwkeurig, zelfs het kleinste kuiltje of hobbeltje kan al het verschil maken.

  Controleren

 • Een tweedehands caravan kopen

  Ga je een tweedehands caravan kopen? Dan speelt de staat waarin deze zich bevindt een grote rol. Als je onvoldoende kennis van zaken hebt, loop je als koper risico. Je kunt een tweedehands caravan bij een bedrijf of bij een particulier kopen.

 • Caravanstabiliteit Slingeren!

  De angst voor de soms desastreuze gevolgen van slingeren bij de minste beweging van de caravan, slaat menig bestuurder om het hart. Maar met het ‘koppie’ erbij, de beladingsregels in de hand en een stabiele auto/caravancombinatie hoeft slingeren je niet te overvallen. Elektronische stabiliteitssystemen onder caravans of in trekauto’s bieden extra veiligheid.

  Veiliger caravannen

 • Koppelingonderhoud caravan

  Weg met dat gekraak

  Krakende stabilisatorkoppelingen komen maar al te vaak voor. Menigeen ergert zich groen en geel aan de resonanties die in bochten soms misselijkmakend door de auto kreunen. Het helemaal voorkomen van dit kraken lijkt een utopie, maar je kunt er wel wat aan doen. Ontdek hier hoe.

 • Remmen van de caravan

  Om ongeremd met de caravan op weg te kunnen gaan, is het wel noodzakelijk dat de remmen perfect functioneren. Wij geven je daarom alvast enkele tips als je toch in de problemen komt.

  Schok?

  Voel je een schok bij het oplopen of het lossen van de oplooprem? Dan is er iets mis. Vaak moet de oploopdemper dan vervangen worden. Dit onderdeel zit in het oploopmechanisme van het koppelingshuis.

  Oververhitting