Zwarte zaterdagen 2024

Zwarte zaterdagen 2024

Zwarte zaterdagen 2024

NOMAD® | Slaapmatten en luchtbedden

Ook in 2024 zullen de Europese wegen op verschillende zaterdagen weer volstromen. Vooral de doorstroomlanden Duitsland en Frankijk zullen in 2024 een aantal pittige zwarte zaterdagen kennen. Maar ook wanneer je richting Italië gaat deze zomer, moet je in Zwitserland en Oostenrijk rekening houden met lange vertragingen op verschillende zaterdagen in juli en augustus.

Supervoordelige Navigatiesystemen

 

Wat zijn zwarte zaterdagen?

Zwarte zaterdagen zijn beruchte dagen waarop er enorme verkeersdrukte wordt verwacht op de wegen in Europa. Vooral in de zomermaanden wanneer veel mensen op vakantie gaan, zijn deze dagen een ware uitdaging voor automobilisten. Frankrijk en Duitsland zijn bekende knelpunten op deze dagen.

 

Verkeersproblemen in Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland. De zwarte zaterdagen hier staan bekend om de lange files, vooral op de wegen naar het zuiden. De autoroute du Soleil (A7) is een beruchte snelweg waar het verkeer vaak volledig tot stilstand komt.

 

De drukste dagen

In 2024 worden de volgende dagen als zwarte zaterdagen voorspeld in Frankrijk:

 • 27 juli
 • 3 augustus
 • 10 augustus

Op deze dagen is het aan te raden om alternatieve routes te nemen of reizen te vermijden.

 

Tips om de drukte te omzeilen

 1. Vertrek vroeg: Probeer 's ochtends vroeg te vertrekken om de grootste drukte voor te zijn.
 2. Gebruik navigatie-apps: Apps zoals Waze en Google Maps kunnen real-time verkeersinformatie bieden en alternatieve routes voorstellen.
 3. Plan rustpauzes: Vermijd stress door regelmatig te stoppen en te ontspannen.

 

Verkeersproblemen in Duitsland

Duitsland kent ook zijn eigen zwarte zaterdagen in 2024, vooral op de wegen richting het zuiden en de Alpen. De A8 en A3 zijn vaak het toneel van lange files.

 

De drukste zwarte zaterdagen 2024

In 2024 moeten automobilisten in Duitsland vooral rekening houden met:

 • 20 juli
 • 27 juli
 • 17 augustus

Deze dagen zijn de piek van de zomervakantie-uittocht.

 

Verkeershinder in Zwitserland en Oostenrijk

Door de grote hoeveelheden regen die in juni in Zwitserland is gevallen, is een deel van de belangrijkste snelweg, de A13, in Zwitserland weggespoeld. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang maar de verwachting is dat de A13 deze zomer niet of nauwelijks gebruikt kan worden. Dat betekent dat veel vakantiegangers richting Italië een alternatieve route zullen kiezen. De verkeersdruk in zowel Duitsland alsook Oostenrijk en Frankrijk zal daardoor toenemen.

Ga je met de caravan richting Italië? Kijk dan nu alvast naar alternatieve routes om te voorkomen dat je urenlang vaststaat in de file.

 

Tips voor een vlotte reis

 1. Vermijd spitsuren: Probeer buiten de gebruikelijke drukke tijden te reizen.
 2. Volg verkeersinformatie: Blijf op de hoogte van de laatste verkeersupdates via de radio of apps.
 3. Alternatieve routes: Overweeg secundaire wegen om de drukste snelwegen te vermijden.

Zwarte zaterdagen 2024 voor Frankrijk Zwitserland en Duitsland zijn onvermijdelijk, maar met een goede voorbereiding en slimme reisplanning kun je de drukte enigszins omzeilen. Vertrek vroeg, gebruik technologie voor real-time updates, en plan je reis zorgvuldig om de stress te minimaliseren. Veilig reizen en geniet van je vakantie!

Supervoordelige Navigatiesystemen

 

zwarte zaterdagen 2024 vermijden

 

NOMAD® | Slaapmatten en luchtbedden
 • Aantal keer bekeken: 52